Unelmien liikuntapäivän teemana on eri-ikäiset yhdessä liikkeellä

3.5.2019


Lähde ulos luontoon!
Lähde ulos luontoon!
Vesileikkejä kesän alkua odotellessa!
Vesileikkejä kesän alkua odotellessa!
Joko olet heittänyt talviturkkisi?
Joko olet heittänyt talviturkkisi?
Haasta naapurisi pyörätemppuiluun!
Haasta naapurisi pyörätemppuiluun!
Iloitse liikunnasta yhdessä ystävien kanssa!
Iloitse liikunnasta yhdessä ystävien kanssa!

Unelmien liikuntapäivää vietetään perjantaina 10.5.2019. Kuka tahansa voi järjestää iloisen liikkumisen tapahtuman ja olla mukana rakentamassa eri-ikäisten yhteistä liikkumisen juhlapäivää – tule mukaan!

Jo reilu 500 tapahtumaa on ilmoittautunut Unelmien liikuntapäivään mukaan. Mikä voisi olla sinun juttusi? Käy katsomassa Unelmien liikuntapäivän sivustolla vinkkejä ja ideoita päiväsi suunnitteluun. Sivuilta löydät myös logoja, bannereita ja kuvia ladattavaksi omaan käyttöön! Klikkaa itsesi Unelmien liikuntapäivän sivustolle!

Vuoden 2019 teemana on eri-ikäiset yhdessä liikkeellä! Kenen kanssa sinä haluaisit viettää iloista liikunnan pop up-päivää?


Tässä vinkkejä ja ideoita leikkeihin, joihin voit kannustaa eri-ikäiset lapset, nuoret ja aikuiset mukaan!

Ilmapalloleikkejä

Leikin ohjeet
*Yrittäkää ryhmänä pomputellen pitää ilmapalloa mahdollisimman pitkään ilmassa. Laskekaa montako pompotusta onnistutte saamaan. Osa ryhmästä voi samalla istua. Ketterämmät liikkuvat laajemmin.
*Voitte myös jakaa tilan puoliksi ja kisailla kahdessa joukkueessa. Kumpi joukkueista saa pidettyä pidempään pallonsa ilmassa ja omalla puolellaan?
*Kisailkaa yksilöinä. Puhaltakaa leikkijöille pallot. Kuka saa pidettyä omansa kauiten ilmassa? (A)
*Teipatkaa maahan maalarinteipistä ympyrä, jonka halkaisija on noin kaksi metriä. Puhaltakaa paljon palloja ja asettakaa ne ympäri huonetta. Lattialla istuvat leikkijät yrittävät saada ilmapallot liikutettua ringin sisälle jalkojensa avulla. Hauskuus syntyy siitä, kun ilmapallot siirtyvät ringistä pois uusien tieltä.
Leikki: Terhokortit / Vuokko Hurme
 

Jäätyneet hernepussit
Leikin ohjeet
*Leikkijät liikkuvat ympäriinsä ja yrittävät pitää hernepussia päänsä päällä. *Leikinohjaaja kehottaa leikkijöitä välillä kulkemaan varpaillaan, hyppimään yhdellä jalalla, kulkemaan takaperin, kulkemaan hitaammin tai nopeammin jne.
*Jos leikkijältä putoaa hernepussi, hän jäätyy paikoilleen. Toisen leikkijän pitää poimia pussi ja asettaa se jäätyneen toverinsa päälaelle sulattaakseen hänet. Tätä tehdessään hän ei saa pudottaa omaa hernepussiaan.
*Leikin tarkoituksena on tovereiden auttaminen, jotta he eivät joutuisi olemaan jäätyneinä.
Leikki: MLL 
 

Narukatu
Leikin ohjeet
*Neljä paria pyörittää hyppynaruja muodostaen kadun. Kaikki pyörittävät naruja samaan suuntaan ja pyöritysrytmi otetaan ensimmäisestä narusta.
*Muut etenevät yksin, parijonossa tai pienissä ryhmissä narukatua pitkin. Viimeisen hypyn jälkeen hyppijät palaavat jonoon eri puolilta katua. Katu voidaan joko juosta tai hyppiä läpi.
*Kadun voi hyppiä myös edestakaisin, jolloin hyppijöiden tulee hypätä narun sisälle molemmista suunnista.
*Ryhmiä voi sekoittaa leikissä helposti vaihtelemalla vuorotellen etenijöitä kulkemaan pareittain, kolmen tai vaikkapa viiden ryhmissä.
Leikki: Suomen Voimisteluliitto ry 


Lisää vinkkejä