Perheiden Liikuntalauantait Kuopio 2018-2019 -hankkeen (ESR) toimintamallin jalostuminen kunnissa

3.5.2019

Hyvin toimiviksi ja erittäin suosituiksi osoittautuneet Perheiden Liikuntalauantait ovat helposti levitettävissä oleva tuote laajemmalle Pohjois-Savoon. Kuopion toimintaan on tähän mennessä osallistunut lähes 900 eri henkilöä.

Hanke ja sen säännölliset, lähes viikoittaiset, kuopiolaisille perheille avoimet ja maksuttomat Perheiden Liikuntalauantait ovat herättäneet hankkeen kuluessa mielenkiintoa muiden pohjoissavolaisten kuntien lisäksi muissa maakunnissakin (esim. Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala). Kevään 2019 osalta toimintaa ja sen toteutustapaa esiteltiin huhtikuussa Leppävirralla täysin uudenlaista lasten Sporttisirkus -toimintaa käynnistäville seuroille ja kunnan edustajalle ja toukokuussa Perheiden Liikuntalauantait -toimintatavan tietoutta levitetään Varkaudessa.

Perheiden Liikuntalauantait on toimiva, perheitä hyvin aktivoiva ja paikallistason yhteistyötä edistävä tuote, jota on helppo levittää laajemmallekin Pohjois-Savoon. Kussakin kunnassa toiminnasta voi tehdä omannäköisen. Lähtisikö Teidänkin kuntanne kokeilemaan Liikuntalauantai -toimintaa käytännössä?