Uusi elämyskeskus Saana

11.12.2018

Kuva Qvim arkkitehdit
Kuva Qvim arkkitehdit

Elämyskeskus Kuopion Saana Oy avataan Bellanrantaan keväällä 2019 ja se tulee tarjoamaan upeita saunaelämyksiä ja lukuisia aktiviteetteja.

Vuonna 2016 avattu Bellanrannan elämyskeskus sijaitsee kauniilla paikalla Kuopion Saaristokadun varrella ja se on jo nyt saavuttanut suuren suosion sekä kaupunkilaisten aktiviteettikeskuksena kuin matkailijoidenkin käyntikohteena. Toimintoja halutaan nyt kehittää ja kasvattaa entistä monipuolisempaan suuntaan, alueen ainutlaatuinen sijainti ja matkailun tarpeet huomioon ottaen.

Matkailukeskus Kuopion Saana Oy perustettiin samanhenkisen yrittäjäjoukon toimesta toukokuussa 2017. Hankkeessa ovat mukana Raimo Sonninen, Heikki Vienola, Vararengasravintolat Oy, Tuomo Rissanen, Maalaus ja saneeraus Konttinen Oy, RPS Brewing  Oy sekä Juha Heinonen. Samanhenkisen ja kuopiolaisen yrittäjäjoukon yhteisenä tahtotilana on kehittää alueesta ympärivuotinen matkailukeskus, joka sekä esittelee ylpeänä maakunnallista osaamista, tarjoaa unohtumattomia elämyksiä niin matkailijoille kuin paikallisillekin.

Matkailukeskuksen saunamaailmaan sisältyy muun muassa erillinen savusauna, ulkouima-allas sekä Spa -palvelut sekä laajat terassialueet. Tätä kokonaisuutta tukemaan on suunniteltu myös useita muita matkailua tukevia toimintoja, kuten veneilijöiden ja ohjelmapalveluyrittäjien palveluita mm. SUP-lautojen ja kanoottien vuokrausta sekä tapahtumia.