Nro 21 - 11.10.2016

Tunnelmia FYM16 -tapahtumasta

Feel Your Movement -liikuntatapahtuma järjestettiin syyskuussa jo kuudetta kertaa. Mukana oli toimintaansa esittelemässä 50 urheiluseuraa ja muuta näytteilleasettajaa. Kävijöitä tapahtumassa oli arviolta lähes 7 000.

Seuraseminaari 2016 lähestyy!

Lokakuun lopussa järjestetään kaikelle seuraväelle yhteinen tapahtuma, jonka pääteemoina on kaksi tärkeätä ja ajankohtaista aihetta: harrastamisen hinta ja matalankynnyksen toiminta. Ilmoittaudu mukaan nyt!

Suomen suurin ja palkitsevin tavara-arpajainen

Urheilun Unelma-Arpa on Suomen Olympiakomitean ja 16 muun urheilujärjestön käynnistämä Suomen suurin ja monipuolisin tavara-arpajainen. Voittojen yhteisarvo on yli 2,2 miljoonaa euroa, ja voittoja on yhteensä yli 160 000 kappaletta.

Pohjois-Savon Urheilugaala Kuopion kaupunginteatterissa 27.1.2017

Neljäs Pohjois-Savon Urheilugaala järjestetään Kuopion kaupunginteatterissa perjantaina 27.1.2017. Tilaisuuden järjestää Pohjois-Savon Liikunta ry ja toisena isäntänä on Pohjois-Savon liitto.

Liikunnallisen elämäntavan kehittämisavustukset haettavana 30.11. mennessä

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa haettavaksi liikunnallisen elämäntavan paikalliset kehittämisavustukset terveyttä ja hyvinvointia edistäviin liikuntahankkeisiin vuodelle 2017. Avustukset haetaan aluehallintovirastoista.

Liikkuva koulu -työpaja Aurinkorinteen koululla

Oppilaiden pakatessa reppunsa koulupäivän päätteeksi, jäivät 43 Aurinkorinteen koulun opettajaa, koulunkäynnin ohjaajaa sekä rehtori Liikkuva koulu -työpajaan ideoimaan koulupäivän aikaisen liikkumisen lisäämistä.

Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden uudet suositukset julkaistu

Lapselle on luonteenomaista liikkua, leikkiä ja touhuta aktiivisesti. Siksi on tärkeää tukea fyysisesti aktiivista elämäntapaa riittävän varhain jo varhaiskasvatuksen aikana. Tätä tukemaan on julkaistu uudet varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset.

Koulutukset syksy 2016


 

Elinvoimaa ja energiaa työhön -seminaari torstaina 3.11.2016

ELVO-hankkeen päätösseminaari pidetään teemalla Elinvoimaa ja energiaa työhön. Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus, jossa puhujina mm. Sari Havas, Mika Sutinen ja Antti Ruuskanen.

Työkuntoon-hanke: Iisalmessa, Kiuruvedellä, Kuopiossa, Rautavaaralla, Siilinjärvellä ja Tuusniemellä kaikille avoimia tapahtumia

Hei tulehan mukaan ESR-rahoitteisen Työkuntoon-hankkeen monipuolisiin ja sisältörikkaisiin yhdessä oloa, liikkumista ja ruoanlaittoa tarjoileviin tapahtumiin. Hankkeessa lisäksi tarjolla kohdennettua ryhmätoimintaa ja yhdistystoiminnan kehittämistä. Hanke jatkuu vuoden 2018 maaliskuun loppuun saakka.

Liikkuva koulu -ohjelma etenee vauhdilla

Tällä hetkellä Liikkuvia kouluja on 66 prosenttia kaikista Suomen peruskouluista. Kesällä 2015 hallitusohjelman valmistuessa 31 prosenttia kouluista oli Liikkuvia kouluja. Oppilaista ohjelman piirissä on nyt 76 prosenttia ja kunnista 80 prosenttia. Toiminta on siten yli kaksinkertaistunut ensimmäisen vuoden aikana.

Rion paralympialaisten pohjoissavolaiset urheilijat

Marjaana Heikkinen osallistui keihäänheittoon sekä kuulantyöntöön ja kotiin tuomisenaan hänellä oli keihään hopeamitali. Esa Miettinen puolestaan kilpaili pöytätenniksessä ja tällä kertaa jatkopeleihin ei ollut asiaa.

Pohjois-Savon Liikunta työharjoittelijan silmin

Viestinnän harjoittelijan Iisan kokemuksia harjoitteluajasta Pohjois-Savon Liikunnalla.

Syyskokous

Pohjois-Savon Liikunta ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 22.11.2016 klo 18.00 alkaen Spa Hotel Kunnonpaikassa, Jokiharjuntie 3, Vuorela. Kahvitarjoilua ja valtakirjojen tarkastus klo 17.30. Tervetuloa!

Radio Kuopio 95,6 - Paikallinen

Radio Kuopio on kaupallinen paikallisradio, joka tuottaa iloa ja elämyksiä sekä tarjoilee kuulijoilleen huomisen tärkeimmät puheenaiheet jo tänään monipuolisen musiikin kera.